Εκπαιδευτική επίσκεψη στo εργοστάσιο ” ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ”

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο     ”ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ”
 
Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με θέμα «Γευστικές διαδρομές στη Μεσόγειο»  επισκεφτήκαμε την πρότυπη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας γάλακτος των αδερφών Μαρίνου στο Καρδιακαύτι Ηλείας.
Η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι τους, εξασφαλίζει το ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας και νοστιμιάς γάλα.
Το γάλα μετά το άρμεγμα φτάνει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου παστεριώνεται και εμφιαλώνεται άμεσα για να διατηρήσει αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να φτάσει μέσα σε λίγες ώρες ολόφρεσκο στο ποτήρι σας.
Με επεξεργασία πάνω από 3 τόνους γάλα την ημέρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των 600τ.μ. η Φάρμα Ηλείας παρασκευάζει Φρέσκο πλήρες γάλα, Φρέσκο ελαφρύ 1,5%, Αγελαδινό γάλα με κακάο, ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια, κρέμα σοκολάτα, γιαούρτι παραδοσιακό, γιαούρτι στραγγιστό και συνεχίζει στην διεύρυνση των προϊόντων της.
Επιπλέον η Φάρμα Ηλείας έχει επιλέξει να διακινεί μόνη της, με ιδιόκτητα αυτοκίνητα διανομής, το γάλα για να έχει την φροντίδα και την προστασία που αξίζει στο γάλα των παιδιών μας.
Αναγνωρίζοντας την ευθύνη απέναντι στον Ηλείο καταναλωτή αλλά και με πλήρη σεβασμό στα προϊόντα που προσφέρει η Φάρμα Ηλείας εγγυάται την ποιότητα, την αυθεντικότητα και αγνότητα των προϊόντων της.
Κατά την ενημέρωση που μας έγινε στις εγκαταστάσεις από τον υπεύθυνο κ. Τσάκωνα, μάθαμε ότι ο πιο βασικός κανόνας λειτουργίας της μονάδας είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής που αφορούν όχι μόνο τα ζώα που εκτρέφονται εκεί, αλλά και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν, τη μεταφορά των προϊόντων και τη τυποποίηση τους.
Με ενδιαφέρον ακούσαμε ότι μια αγελάδα δίνει μόνο το 60% της ποσότητας του γάλακτος που μπορεί να παραχθεί αν φοβηθεί για κάποιο λόγο, ενώ υπό τις κατάλληλες συνθήκες το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά και φτάνει ακόμα και το 100%.
 Αναφορικά με τη διατροφή των ζώων, μάθαμε ότι χρειάζονται τόσα κιλά τροφής όση είναι και η ημερήσια παραγωγή του γάλακτος. Δηλαδή με 25 ή 30 κιλά τροφής παράγονται άλλα τόσα σε γάλα. Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο και σε επαρκείς ποσότητες. 
Το γιαούρτι ως παράγωγο του γάλακτος, είναι απαραίτητο για τη διατροφή μας αφού περιέχει ένζυμα που βελτιώνουν και ομαλοποιούν τη λειτουργία  του εντέρου. Παρόμοια και το ξινόγαλο θεωρείται πολύ ωφέλιμο. Υπήρξε βασικό διατροφικό συστατικό για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.
Το πρόβειο γάλα μας δίνει λευκά τυριά, ενώ το αγελαδινό κίτρινα. Το βούτυρο (λίπος) είναι επίσης σημαντικό παράγωγο του γάλακτος.
Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με ένα… γευστικότατο κέρασμα με προϊόντα της εταιρείας που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Επιλέξτε όποια φωτογραφία θέλετε , και θα δείτε σε προβολή παρουσίασης, όλη την συλλογή φωτογραφιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *