Βράβευση της ομάδας ποδοσφαίρου του σχολείου

Την Τετάρτη 18/5/2022   το απόγευμα στον αύλειο χώρο του σχολείου βραβεύθηκαν οι μαθητές της ομάδας ποδοσφαίρου του Γενικού Λυκείου Γαστούνης για την εξαιρετική πορεία στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και για το ήθος που επέδειξαν στους αγώνες.

Φέτος στους Πανελλήνιους αγώνες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου του σχολικού έτους 2021-2022, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχολείο μας συμμετείχε σε τρία αθλήματα: Πετοσφαίριση κοριτσιών. Καλαθοσφαίριση αγοριών και Ποδόσφαιρο αγοριών.

Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του Γενικού Λυκείου  Γαστούνης, αφού στέφθηκε πρωταθλήτρια της Ηλείας, μετά τους νικηφόρους αγώνες της, με τις ομάδες της Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας είναι πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους  για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

H   Διευθύντρια Περιβολάρη Χρυσάνθη τόνισε στην ομιλία της ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό προάγει την κοινωνικότητα, την αυτοπειθαρχία,  το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα, καλλιεργεί την αγωνιστικότητα για την εκπλήρωση των στόχων. Επιπλέον ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό. Μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας καθώς και στην άρση διακρίσεων, κάθε μορφής ρατσιστικών εκδηλώσεων και φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού. Η άθληση είναι πηγή χαράς και ενδυνάμωσης σώματος και πνεύματος. Πολλές κοινωνικές μάστιγες όπως η βία, το κάπνισμα, και άλλες μορφές εθισμού και εξαρτήσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν δοθούν εναλλακτικές επιλογές και ο αθλητισμός αναμφίβολα προσφέρει μια τέτοια!

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας  και του Συλλόγου των καθηγητών.

Τιμήθηκαν όλοι οι συντελεστές της ομάδας, η οποία έκανε περήφανους όλους στο σχολείο. Έγινε απονομή μεταλλίων, επαίνων  και αναμνηστικών  στους αθλητές-μαθητές. Απονεμήθηκαν ένα κύπελλο από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και ένα  κύπελλο από τη Διευθύντρια.

Την ποδοσφαιρική ομάδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο Διευθυντής της  Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Φωτεινόπουλος Γεώργιος, ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής στην Διεύθυνση, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,  πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η βραδιά έκλεισε με εδέσματα, που  είχαν ετοιμάσει οι γονείς των μαθητών-αθλητών και βεγγαλικά, δωρεά συνδημοτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *