Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Σήμερα 6η Μαρτίου  2024 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις – συζητήσεις  – εκδηλώσεις  με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα:

Δημιουργήθηκαν δύο τμήματα εικαστικού εργαστήριου .Ένα στο  χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης  με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Δαλέκα Δημήτριο ΠΕ01 , Ασβεστά Διονύσιο ΠΕ02 και Φανό Θεόδωρο ΠΕ02 όπου οι μαθητές προσπάθησαν  συλλογικά και δημιούργησαν διάφορα έργα. Δείτε παρακάτω τα έργα των μαθητών που αναρτήθηκαν στο ταμπλό ανακοινώσεων του σχολείου.

Και άλλο ένα  σε μια άλλη αίθουσα με την επίβλεψη της Διαμαντοπούλου Ελένης ΠΕ02 όπου οι  μαθητές εργάστηκαν  και αυτοί , φτιάχνοντας έργα με ανάλογο θέμα.

Στο εργαστήριο πληροφορικής με την Διευθύντρια Μανουσιάδη Χριστίνα ΠΕ02 και τον Μπαμπάλη Γεώργιο ΠΕ86 οι μαθητές δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες και padlet για ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών σχετικά με το bulling.

Μια άλλη ομάδα με υπευθύνους εκπαιδευτικούς την Γιατρά Καίτη ΠΕ06 και Κλάδη Κωνσταντίνο ΠΕ04.01 στην αίθουσα εκδηλώσεων  δραματοποίησαν καταστάσεις που αφορούν την ενδοσχολική βία μέσα από τα βιώματα των μαθητών.

Στην ώρα του μαθήματος Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ΄ τάξης οι εκπαιδευτικοί Διαμαντοπούλου Ελένη ΠΕ02 και Φανός Θεόδωρος ΠΕ02 θα ζητήσουν από τους μαθητές να γράψουν τις σκέψεις τους σε έντυπη μορφή σχετικά με το θέμα της ημέρας.

Τέλος σε μια αίθουσα συγκεντρώθηκε ομάδα μαθητών  με την εποπτεία των Κοτροκόη Παναγιώτη ΠΕ80 και Γιαννοπούλου Αρετής  ΠΕ03  ,και αφού συζήτησαν θέματα σχετικά με την ενδοσχολική βία αποφάσισαν να φτιάξουν κουτί παραπόνων το οποίο θα τοποθετηθεί δίπλα από την πίνακα ανακοινώσεων. Εκεί  οι μαθητές θα μπορούν να αφήνουν κάποια θέματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου σε σχέση με την συμπεριφορά όλων μέσα στη σχολική κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *