Εθελοντική αιμοδοσία την 16η Μαρτίου 2023

Εθελοντική αιμοδοσία την 16η Μαρτίου 2023

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου  2023 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Σε συνεργασία με  το Κέντρο Υγείας Γαστούνης  και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου οι μαθητές της Γ΄ τάξης   και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου  Γαστούνης  προσέφεραν εθελοντικά το πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής το αίμα.

Η αιμοδοσία οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της διευθύντριας Περιβολάρη Χρυσάνθης στην αρμόδια υπάλληλο  του Κέντρου Υγείας Γαστούνης.

Προηγήθηκε  πριν από 1 ημέρα (15/3/2023)  ενημέρωση των μαθητών από την Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης   κα Μαντή Φανή για την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και τις ανάγκες που  έχει η χώρα μας σε μονάδες αίματος.

Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση δήλωσαν συμμετοχή στην αιμοδοσία.

Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική και ξεχωριστή,  γιατί τα νέα παιδιά συνηθίζουν στην ιδέα της  σπουδαίας αυτής πράξης. Οι μαθητές/μαθήτριες ως αυριανοί ενεργοί πολίτες διαπιστώνουν ότι η αιμοδοσία είναι  μια πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού με πολλαπλά οφέλη για τους συνανθρώπους μας.

Οι φορείς που πραγματοποίησαν την αιμοδοσία ευχαρίστησαν  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εξετάσεις  που έρχονται σε λίγο καιρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *