Επίσκεψη στην Έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ενδυμασίας

Την Παρασκευή 16/12/16 οι μαθητές του ΓΕ.Λ Γαστούνης που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Το δρόμο πλάι στη θάλασσα περπάτησα»

επισκέφθηκαν την Έκθεση Ελληνικής Παραδοσιακής Ενδυμασίας που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις». Ο σύλλογος είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού-CID (Υπό την Αιγίδα της UNESCO).

Η έκθεση ήταν επισκέψιμη από τις 14-17/12/16 και κατά τις ώρες λειτουργίας της πραγματοποιούνταν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις με στόχο την μεταλαμπάδευση της παράδοσης και του πολιτισμού στους μαθητές όλων των ηλικιών.

Οι μαθητές του ΓΕ.Λ Γαστούνης ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο για τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών κ. Παναγιώτη Γώτη, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το θέμα της παράδοσης. Έχουμε υποχρέωση να την σεβόμαστε , να την μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές και δεν έχουμε το δικαίωμα να την παραποιούμε.  Έκανε αναλυτική παρουσίαση των ενδυμάτων της έκθεσης και πρόσθεσε αρκετά ιστορικά στοιχεία που συνδέονταν με αυτές. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν παλιά όπλα, κοσμήματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και μέσα από αυτά να μάθουν λίγα πράγματα για την ζωή τα παλαιότερα χρόνια.

Από τις 19-23/12/16, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αμαλιάδα, στην οικία Τατάνη.

Το άρθρο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του Λυκείου μας ,Διαμαντοπούλου Μαρία ΠΕ03

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *