Θεατρική παράσταση μαθητών Β΄Λυκείου

To Σάββατο  22/03/2014  οι μαθήτριες/ές  ,  της  Β΄ τάξεως του Λυκείου μας  παρουσίασαν στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό  Κέντρο μια παράσταση με τίτλο  «Παρακαλώ…Γελάστε»  που βασιζόταν  σε τρία μονόπρακτα.

Τα μονόπρακτα ήταν γραμμένα από τις μαθήτριες   Κακολύρη  Σοφία  και   Σωτηροπούλου Χρύσα, σε σκηνοθεσία δική τους και την  συνεργασία της Νηπιαγωγού Τζένης Αβραμίδη  (μέλους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων), η οποία βοήθησε τους μαθητές  με τις ιδέες της και την εμπειρία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ιδέα των μαθητών δημιουργήθηκε κατά  την φετινή σχολική   χρονιά στα πλαίσια του μαθήματος  project που αφορά το θέατρο.Με προσωπική τους ευθύνη , πολύ κόπο στα κενά τους,  και σε ώρες εκτός διδασκαλίας προετοίμασαν μια καταπληκτική δουλειά συμμετέχοντας σχεδόν 30 μαθητές από τα δύο τμήματα της Β΄Λυκείου.  Οι υπόλοιποι συμμαθητές τους  βοήθησαν  με κάθε τρόπο ,έστω και αν δεν μετείχαν στην παράσταση  έχοντας κάποιο ρόλο, αλλά αναλαμβάνοντας  όποια εργασία χρειάστηκε για να προκύψει  η συλλογική δουλειά που παρουσιάστηκε.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να  μαζευτούν χρήματα  τα οποία  θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων  της τετραήμερης εκδρομής  των μαθητών στα Ιωάννινα.

Η αίθουσα  ήταν κατάμεστη από εκπροσώπους των αρχών της πόλης μας , εκπαιδευτικούς , γονείς , μαθητές αλλά και πλήθος κόσμου  από την περιοχή μας.

Η παράσταση όπως είπαμε στην αρχή αποτελούνταν από τρία μονόπρακτα και παρουσιάστηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα με της εξής σειρά :

Εισαγωγή: Λυκογιάννη Αναστασία

Μέρος πρώτο:

ΑΣΕ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

της Χρύσας Σωτηροπούλου

Αφηγητής 1: Πετροπούλου Κατερίνα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαριαλένα: Βασιλοπούλου Ευαγγελία Έλενα: Γκαραβέλα Κωνσταντίνα Νεφέλη: Δαλαμάρα Ελευθερία Χριστίνα: Σαμίου Αναστασία Ιφιγένεια: Σωτηροπούλου Χρύσα

Μέρος Δεύτερο:

ΦΟΥΑΓΚΡΑ ΜΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

της Σοφίας Κακολύρη

Αφηγητής 2: Μυλωνά Θεοδώρα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μητέρα: Αλεξοπούλου Βασιλική Πατέρας: Κατσίρης Κωνσταντίνος Στέλλα: Τακουμάκη Αθανασία Σουλεϊμάν: Θεοδωρόπουλος Σπύρος Αλεξάνδρα: Σαμίου Χριστίνα Υπηρέτρια: Κακολύρη Σοφία

Μέρος τρίτο:

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ της Σοφίας Κακολύρη

Αφηγητής 3: Κλάδης Εύθυμης

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Πράξη Πρώτη: Καθηγητής: Σάμιος Τριαντάφυλλος Μαθητές: Λυκογιάννη Αναστασία Βασιλοπούλου Ευαγγελία Τάκου μάκη Αθανασία Κακολύρη Σοφία Μονόλιθος Παναγιώτης Παναγόπουλος Διονύσης

Πράξη Δεύτερη: Μητέρα 1 : Κουκουζέλη Χαρά

Πατέρας 1: Οικονόμου Δημήτρης Γιός 1: Μαλλιαρής Κώστας Κόρη 1: Λυκογιάννη Αναστασία

Μητέρα 2: Κλάδη Πηγή  Γιός 2: Μονόλιθος Παναγιώτης Κόρη 2: Βασιλοπούλου Ευαγγελία

Μητέρα 3: Αλεξοπούλου Βασιλική Κόρη 3: Κακολύρη Σοφία

Πράξη Τρίτη: Υπεύθυνος υπουργείου: Κουκουζέλης Αλέξανδρος

Τραγουδούν: Αλεξοπούλου Βασιλική Λούρμπα Αγγελική Σωτηροπούλου Χρύσα

 

Οι μαθητές  ήταν σε όλη την διάρκεια της παράστασης  εκπληκτικοί και απόλαυσαν την διαδικασία .Στο τέλος  τραγούδησαν όλοι μαζί και καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιασμένο κοινό.

Στο τέλος οι εκπρόσωποι των μαθητών  ευχαρίστησαν την κ. Τζένη Αβραμίδη για την πολύτιμη και εποικοδομητική συνεργασία της  , το πρόεδρο του Ν.Π.Π.Α.Π  κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο για την αμέριστη συμπαράστασή του και βοήθειά του  σε όλη την διάρκεια  αυτής της προσπάθειας , καθώς και το Δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό  που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μαθητών για να στηρίξει ο δήμος το εγχείρημά τους.

Θεωρούμε  ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων , γιατί με τον τρόπο αυτό οι μαθητές  προσεγγίζουν σε μια διαφορετική διάσταση το επίπεδο της φιλίας και της συνεργατικότητας . Αξιοποιούν τις δυνατότητες και την δημιουργικότητα τους   σε τομείς  τελείως διαφορετικούς από αυτούς  που αφορούν την σχολική  κοινότητα , που   συνήθως είναι  το διάβασμα  και οι επιδόσεις  στα  μαθήματά τους.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την παράσταση.

 

Δείτε   επίσης  το βίντεο του τέλους της παράστασης. Μετά το  βίντεο αυτό μπορείτε να δείτε αποσπάσματα  από το θεατρικό στις παρακάτω διευθύνσεις του καναλιού του σχολείου μας.

 

[youtube T2Y95ayysLU]

Μέρος πρώτο : ΑΣΕ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

 

Μέρος δεύτερο : ΦΟΥΑΓΚΡΑ ΜΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑ 

 

Μέρος τρίτο : ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Πράξη 1η

 

Μέρος τρίτο : ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΑΞΗ 2η 3η 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *